Sport

Schippers snelt naar finale 100 meter

06-08-2017 20:18

<p>LONDEN (ANP) РDafne Schippers heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van de 100 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. De Utrechtse topatlete eindigde in haar reeks in de halve finales als tweede in een tijd van 10,98. De Ivoriaanse Marie-Jos̩e Ta Lou was rapper: 10,87. Met haar tweede plaats drong Schippers rechtstreeks door naar de strijd om de medailles, later op de avond tegen elven.</p><p>Schippers verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met zilver op het koningsnummer en won op datzelfde toernooi goud op de 200 meter.</p><p>De 25-jarige Europees kampioene liep een betere tijd dan in de series, waarin ze 11,08 klokte, maar ook al verloor van Ta Lou. Ze moest in haar halve finale na een matige start stevig doorlopen om door te gaan. Ze liep van de finalistes de vijfde tijd. Haar rivale Elaine Thompson, de olympisch kampioene van Rio, raffelde de 100 meter als snelste af in 10,84. Ook de Braziliaanse Rosangela Santos en de Amerikaanse Tori Bowie waren sneller met 10,91.</p>