Sport

Lobato wint sprint eerste rit Tour de L’Ain

09-08-2017 17:25

TRÉVOUX (ANP) – De Spaanse wielrenner Juan José Lobato van LottoNL-Jumbo heeft de eerste etappe in de Tour de L 'Ain gewonnen. De 28-jarige Spanjaard was woensdag de snelste in de massasprint na een etappe over 141 kilometer van Polliat naar Trévoux. Lobato bleef de Franse sprinters Nacer Bouhanni en Steven Tronet voor. Het is zijn eerste ritzege voor de Nederlandse ploeg.

Door de bonificatieseconden neemt de Spanjaard ook de leiderstrui over van de Franse wielrenner Johan Le Bon, die dinsdag de proloog op zijn naam had geschreven. Toen eindigde Lobato als vijfde op vier seconden.

Voor Lobato was het zijn eerste overwinning als rijder van LottoNL-Jumbo. Het seizoenstotaal van de ploeg kwam op twintig. ,,Mijn seizoensstart was niet zoals ik me had voorgesteld, maar ik heb het geloof in mijzelf nooit verloren '' , aldus Lobato, die zijn zege opdroeg aan zijn vorige week overleden oom Antonio.

Frans Maassen, ploegleider: ,,Met de hulp van Steven Kruijswijk, die op het laatste klimmetje voor de finish op kop ging rijden, en Amund Grøndahl Jansen werd Lobato naar de finish gebracht. Dat hij het daarna ijzersterk afmaakt, verbaast me niets.''