Weten & Tech

Amazon helpt start-up Andy Rubin

10-08-2017 11:21

LOS ANGELES – Amazon is een van de bedrijven dat investeert in smartphonemaker Essential. Ook de Chinese internetgigant Tencent heeft geld in het concern van Android-oprichter Andy Rubin gestoken. Rubin meldde op Twitter dat de productie op gang is gekomen.

Essential wil een plek veroveren in het high-end segment van de smartphonemarkt. De toestellen kunnen worden uitgebreid met speciale modules, een systeem waar LG ook mee heeft geƫxperimenteerd. De eerste module die Rubin uit wil brengen is een 360-gradencamera.

Tegen The Wall Street Journal vertelde Rubin welke concerns in Essential investeerden, maar hij zei niet om welke bedragen het ging. Eerder werd al wel duidelijk dat er 300 miljoen dollar is opgehaald.

Rubin hoopt komende week bekend te maken wanneer en waar de eerste smartphones verkocht worden. Duidelijk is dat Amazon de Essential via de website worden aangeboden. Ook zullen de smartphones bij Best Buy te koop zijn. Voorlopig bedient Essential alleen de Noord-Amerikaanse markt. Het is nog onduidelijk of de smartphones in Europa worden uitgerold.