Sport

Schippers: nog wel wat verbeterpuntjes

10-08-2017 22:41

LONDEN (ANP) – Dafne Schippers heeft zich geplaatst voor de finale van de 200 meter bij de WK atletiek in Londen. De titelverdedigster op deze afstand liet in de halve finales een indrukwekkende sprint zien. Ze won haar serie in een tijd van 22,49 seconden.

Schippers liep een sterke race. Ze kwam als eerste uit de bocht en rende soeverein naar de finish. Ze hoefde niet voluit te gaan in de laatste meters. De 25-jarige Utrechtse verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met goud op de 200 meter in een verbluffende tijd van 21,63. Ze was toen nog maar net overgestapt van de meerkamp naar de sprint. Het jaar daarop veroverde ze het zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Schippers won op deze WK al het brons op de 100 meter.

De kampioene van Rio, Elaine Thompson uit Jamaica, ontbreekt in Londen op de 200 meter. De Amerikaanse Tori Bowie, die de 100 meter won, meldde zich ook af. Schippers is daarmee twee van haar grootste concurrenten voor de titel kwijt en nu de torenhoge favoriete om haar titel van Peking 2015 te prolongeren.

Niettemin moet ze vrijdag in de finale zien af te rekenen met snelle vrouwen als Shaunae Miller-Uibo van de Bahama’s en de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou, winnares van het zilver op de 100 meter. Miller-Uibo noteerde in de halve finales dezelfde tijd als Schippers: 22,49. De Nederlandse was in de duizendsten iets sneller en klokte van alle finalisten de beste tijd. Ta Lou noteerde 22,50.