Sport

Schippers jaagt op wereldtitel 200 meter

11-08-2017 03:39

LONDEN (ANP) – Dafne Schippers sprint vrijdagavond om 22.50 uur haar belangrijkste race van het jaar. De Utrechtse atlete loopt dan bij de WK atletiek in Londen de finale van de 200 meter. Ze verdedigt de titel die ze twee jaar geleden in Peking veroverde.

Schippers start als topfavoriete voor de eindstrijd. Ze liep ogenschijnlijk soepeltjes naar de winst in de halve finales en haar tijd van 22,49 bleek de snelste van allemaal. Shaunae Miller-Uibo (Bahama's) en Marie-Josée Ta Lou (Ivoorkust) lijken haar grootste concurrentes voor goud.

De tienkampers Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun beginnen vrijdag aan hun tienkamp. De 100 meter is het eerste onderdeel en begint om 11.00 uur. Sintnicolaas scherpte dit jaar zijn Nederlands record aan tot 8539 punten.

Nadine Visser, Eefje Boons en Sharona Bakker komen in de ochtend in actie op de 100 meter horden. De eerste vier van iedere serie plaatsen zich voor de halve finales op vrijdagavond. Sanne Verstegen mag proberen de finale te halen van de 800 meter.