Entertainment

Voorlopig geen nieuw album Muse

14-08-2017 23:42

LONDEN – Muse zal voorlopig geen nieuw album uitbrengen. “Dat heeft te maken met de veranderingen in de muziekbusiness”, zegt bassist Chris Wolstenholme tegen het Australische Music Feeds. Het laatste album van Muse is Drones uit 2015.

Dat mensen de laatste jaren muziek streamen, noemt Wolstenholme de grootste verandering. “Dat beïnvloedt de manier waarop mensen naar muziek luisteren”, stelt de muzikant. “Mensen luisteren niet meer naar hele albums zoals wij dat vroeger deden. De streamingsdiensten zijn daarop ingericht. Mensen luisteren naar nummers en stellen hun eigen playlist samen.”

Door die verandering is de druk bij bands ook niet meer zo aanwezig om een heel album uit te brengen, vindt de bassist. Muse heeft sinds Drones wel een aantal singles uitgebracht. “Voor een band is het ook fijn om bij elkaar te komen en wat dingen uit te proberen. Het materiaal kun je dan als single uitbrengen.”

Wolstenholme denkt dat Muse nog wel albums zal maken. “Maar in de tussentijd is het voor de fans wel fijn dat we singles uitbrengen. Zo hebben ze het idee dat we als band niet helemaal van de aardbodem zijn verdwenen.”