Buitenland

Alle leden terreurcel nu geïdentificeerd

24-08-2017 14:41

BARCELONA (ANP/DPA) – De Spaanse politie heeft nu ook het laatste lid van de Catalaanse terreurcel geïdentificeerd. De terroristen pleegden vorige week aanslagen in Barcelona en Cambrils waardoor vijftien mensen om het leven kwamen.

Met DNA-onderzoek is nu de identiteit vastgesteld van het tweede lijk dat werd gevonden in het ontplofte huis in Alcanar ten zuiden van Barcelona, meldde de politie. In dat huis had de groep de aanslagen voorbereid. Naast 120 gasflessen werden er de resten van twee mensen gevonden.

Sinds een paar dagen was bekend dat het andere lichaam was van de imam Abdelbaki Es Satty, die wordt gezien als de leider van de terroristische cel. Volgens Spaanse media is de tweede dode man geïdentificeerd als Youssef Aalla. Hij was de broer van een terrorist die in Cambrils door de politie werd doodgeschoten en ook de broer van een van de vier aangehouden verdachten, schrijft La Vanguardia.

De politie gaat uit van een twaalfkoppige terreurcel. Daarvan zijn er acht dood, vier anderen zijn aangehouden en dinsdag voor de onderzoeksrechter geleid.