Entertainment

Jan Versteegh vond bevalling ‘zo intens’

24-08-2017 19:42

AMSTERDAM – Jan Versteegh woonde onlangs de geboorte van een tweeling bij en was diep onder de indruk. “Het was zó intens”, zei de BNNVARA-presentator in RTL Boulevard over de bevalling, die hij bijwoonde voor zijn programma Jan wordt vader.

“Michelle, de moeder, heeft twee kinderen gebaard, haar eerste twee kinderen. Die kracht die vrijkomt in vrouwen, daar heb ik zo veel respect voor”, vertelde Jan, die zich met zijn tv-programma probeert voor te bereiden op het vaderschap. “Als ik had moeten baren, was de mensheid gewoon gestopt. Als ik m’n teen stoot, dan denk ik al dat de wereld vergaat.”

Voor Jan was het ook emotioneel om een bevalling bij te wonen. “Je ziet het leven starten. Ik heb wel een traantje weggepinkt.” Dit najaar is Jan zelf aan de beurt, dan wordt zijn dochter verwacht.

De presentator zegt veel op te steken van Jan wordt vader. “Zo heb ik bijvoorbeeld van Kluun geleerd dat je als man constant de Japanse vechtsport in gedachten moet houden. Als je vrouw een reactie geeft, waar je het niet mee eens bent, dan moet je eerst even meeveren en het dan terug laten komen.”