Entertainment

Lex Gaarthuis de grens over als De Barkeeper

24-08-2017 17:39

HILVERSUM – Radiodj Lex Gaarthuis gaat de grens met zijn feestact De Barkeeper. Hij heeft een Duitstalige versie opgenomen van zijn zomerhit Biertje bbq, Bratwurst Und Bier.

“We brengen hem daar uit op 1 september en de plaat zal ook op alle Duitse streamingplatforms te beluisteren zijn, maar ook in Nederland komt hij officieel uit”, zegt Gaarthuis, die elke ochtend te horen is op Radio 10, over Bratwurst Und Bier. De Duitstalige versie van Biertje bbq, die met het oog op Oktoberfest juist nu wordt uitgebracht bij onze oosterburen, is vrijdagochtend voor het eerst te horen in de ochtendshow van Gaarthuis.

De radiodj heeft grootse plannen met De Barkeeper. Onlangs tekende hij een platencontract en sprak hij af nog minimaal twee singles en een EP uit te brengen. “De act zal vanaf de start van het carnavalsseizoen overal te boeken zijn, dan komen we ook met onze carnavalssingle uit. Eerdere losse optredens op de Oktoberfesten sluiten we zeker niet uit.”

Gaarthuis bracht Biertje bbq in juni uit. Hij kreeg hulp van DJ Sven, bekend van de jaren tachtig-hit Holliday Rap, en kreeg verschillende BN'ers zo ver dat ze een rolletje speelden in de bijbehorende videoclip. De video is via Facebook inmiddels ruim een miljoen keer bekeken, op YouTube trok De Barkeerper enkele tienduizenden kijkers.