Sport

Oud-baanrenner Bobridge aangeklaagd om drugs

24-08-2017 13:14

PERTH (ANP) – Voormalig olympisch medaillewinnaar op de baan Jack Bobridge wordt beschuldigd van het verkopen van honderden xtc-pillen. De 28-jarige oud-wielrenner werd woensdag opgepakt in zijn woning in Perth. Bobridge is inmiddels op borgtocht vrij, melden Australische media.

De Australische politie kwam Bobridge op het spoor bij een undercoveractie gericht op dealers van partydrugs. Hij mag na betaling van borg in vrijheid zijn zaak afwachten.

De in Adelaide geboren baanwielrenner veroverde met zijn land bijna een jaar geleden bij de Spelen van Rio zilver op de ploegenachtervolging. Bobridge was ook actief op de weg. Vanwege een reumatische aandoening zette hij in november een punt achter zijn wielercarrière. Op dat moment was hij ploeggenoot van Bauke Mollema bij Trek-Segafredo.

Bobridge vierde zijn grootste successen op de baan, waar hij twee keer wereldkampioen ploegenachtervolging werd en één keer individueel. Op de Olympische Spelen van Londen 2012 pakte hij ook zilver met de achtervolgingsploeg.