Economie

Wall Street opent in het groen

24-08-2017 15:41

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag met kleine plussen aangevangen. Beleggers lijken rustig aan te doen in afwachting van mogelijk vuurwerk uit Jackson Hole in Wyoming waar donderdag een bijeenkomst begint voor centrale bankiers. Ook kwamen een aantal bedrijven met cijfers.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de plus op 21.859 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,2 procent hoger op 2448 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 6298 punten.

In Jackson Hole zijn onder meer Fed-preses Janet Yellen en haar Europese collega Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) aanwezig. Zij spreken op vrijdag. Beleggers hopen onder meer op aanwijzingen over het toekomstige rentebeleid.

Tiffany

Juweliersketen Tiffany stond in de vroege handel 4,1 procent hoger na cijfers. Door een groeiende vraag naar zijn producten in Aziƫ ging de omzet en de winst vooruit. Bij winkels die langer dan een jaar open zijn, viel de omzetgroei wel enigszins tegen.

Staples zette afgelopen kwartaal een lagere omzet in de boeken, maar wist anders dan een jaar eerder wel weer zwarte cijfers te schrijven. Het aandeel van de leverancier van kantoorartikelen noteerde 0,2 procent hoger.