Entertainment

Recordaantal Amerikanen kijkt Game of Thrones

28-08-2017 22:22

NEW YORK – De finale van het zevende seizoen Game of Thrones heeft zondagavond een recordaantal Amerikanen aan de buis gekluisterd. In de Verenigde Staten stemden 12,1 miljoen mensen af op de fantasyserie, meer dan er ooit eerder naar een aflevering keken.

HBO liet Amerikaanse media weten dat er tot nu toe zo’n 16,5 miljoen Amerikanen naar de ontknoping van het zevende seizoen hebben gekeken. Daarbij worden de kijkers naar de eerste herhaling en kijkers via de apps van de betaalzenders opgeteld bij de 12,1 miljoen Amerikanen die zondagavond voor de buis zaten.

De finale van het zesde seizoen trok 8,9 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Het vorige kijkcijferrecord voor Game of Thrones werd twee weken geleden geboekt, toen stemden 10,7 miljoen Amerikanen af op de serie.

In Nederland is de ontknoping van het voorlaatste seizoen sinds maandagavond te zien. Sinds het wegvallen van HBO in Nederland is onder meer Game of Thrones te zien via een speciaal film- en seriepakket van Ziggo. De finale van de zevende reeks was bovendien in een aantal Pathé-bioscopen te bekijken.