Entertainment

Showtime gedaagd om slechte stream Mayweather

29-08-2017 02:08

LAS VEGAS – Een groep boze kijkers klaagt de Amerikaanse zender Showtime aan voor de belabberde stream van de bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. Fans betaalden de zender 99 dollar om het gevecht zaterdag te zien, maar kregen te maken met interrupties of slechte beeldkwaliteit en eisen hun geld terug, zo meldt The Hollywood Reporter.

"In plaats van vooraf duidelijk te geven en eerlijk te zijn naar klanten over het nieuwe, ongeteste, streamingsysteem, koos Showtime ervoor onduidelijkheid te zaaien over de kwaliteit van de betaalde stream van het gevecht", leest de verklaring van advocaat Michael Fuller die namens een groep gedupeerde kijkers optreedt.

Showtime zou hebben geweten dat ze over onvoldoende bandbreedte beschikten voor het aantal kijkers dat had betaald om het gevecht tussen Mayweather en McGregor te zien. De gedupeerden willen een schadevergoeding van 200 dollar van de zender zien.

Het kanaal ontkent de problemen en beweert dat ze nauwelijks klachten hebben ontvangen. "Maar we betalen zonder problemen het geld terug aan mensen die aantoonbaar de bokswedstrijd niet hebben kunnen volgen", aldus een woordvoerder namens Showtime.