Sport

Venus Williams vreugdevol naar winst

01-09-2017 23:19

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse tennisster Venus Williams heeft vrijdag vreugdevol de vierde ronde bereikt van de US Open. De tweevoudig kampioene (2000 en 2001) versloeg de Griekse Maria Sakkari in twee sets: 6-3 6-4. Het duel was na 1 uur en 15 minuten afgelopen. Sakkari had in de eerste ronde in New York nog Kiki Bertens verslagen.

Voor Venus Williams (37) was het sowieso een heuglijke dag. Vlak voor het begin van de partij in het Arthur Ashe Stadium kreeg ze te horen dat haar jongere zus Serena was bevallen van een dochter. ,,Ik ben natuurlijk heel opgewonden. Ik kan mijn gevoelens nu even nog niet onder woorden brengen'', zei de kersverse tante voordat ze het tegen Sakkari opnam.

Na afloop van haar partij hield ze zich echter op de vlakte. ,,Er zijn berichten, maar daar ga ik niet op in'', sprak ze resoluut. Venus Williams speelt in de volgende ronde tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro.

Serena Williams (35) is 23-voudig grandslamwinnares. De voormalige nummer 1 van de wereld is vast van plan om in 2018 terug te keren aan de top.