Sport

Massa snelste in verregende training

02-09-2017 11:08

MONZA (ANP) – De derde vrije training voor de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza is zaterdag goeddeels verregend. De regen kwam met bakken uit de hemel en maakte autoracen op het drijfnatte circuit voor lange tijd praktisch onmogelijk.

De coureurs kregen uiteindelijk nog een kwartier de tijd om nog even te oefenen. Max Verstappen reed een installatieronde en keerde meteen terug in de garage van Red Bull. Zeven rijders durfden nog een ronde voluit te gaan op het glibberige asfalt en lieten een rondetijd noteren. De Braziliaan Felipe Massa (Williams) was de snelste.

De Grand Prix van Italië vervolgt zaterdagmiddag met de kwalificaties. De race op zondag is de dertiende in het wereldkampioenschap. De Duitser Sebastian Vettel van Ferrari is de leider in de stand, met zeven punten voorsprong op Lewis Hamilton van Mercedes.

Verstappen is de nummer zes in het WK; hij viel vorige week in Spa voor de zesde keer in dit seizoen uit. De Limburger heeft voor de race op Monza een nieuwe motor gekregen en moet voor straf vijftien plaatsen naar achteren in de startopstelling.