Entertainment

Monic stapt in het diepe voor Kroongetuige

02-09-2017 07:28

AMSTERDAM – Spannend, meeslepend en soms heel grappig. Zo omschrijft de kersverse presentatrice Monic Hendrickx het nieuwe RTL-speurprogramma Kroongetuige, waarin negen BN’ers in een afgelegen Zweeds dorpje proberen een moord op te lossen.

Voor Monic, vooral bekend als Carmen van Walraven in de hitserie Penoza, betekent Kroongetuige haar presentatiedebuut. Ze was naar eigen zeggen verbaasd toen ze werd gevraagd. “Maar wel op een goede manier verbaasd. Het begon eigenlijk meteen al te kriebelen”, zegt ze. “En soms is het gewoon leuk om van het gebaande pad af te wijken.”

In Kroongetuige speelt Monic een dubbelrol. Ze is niet alleen de presentatrice van dienst, maar kruipt ook in de huid van de strenge hoofdcommissaris die de rechercheurs in spe op pad stuurt. “Ik ben de spil tussen fictie en realiteit, een multifunctionele rol”, aldus Monic. “Dat is denk ik ook de rol die ik het liefste zou willen. Ik weet namelijk niet of ik mee zou willen doen. Het was voor de kandidaten af en toe best pittig hoor.”

Mede-rechercheurs

De kandidaten moeten niet alleen alert zijn op aanwijzingen maar ook nog eens goed naar hun mede-rechercheurs kijken. Eén van hen weet al wie de moord heeft gepleegd en probeert het onderzoek te saboteren. Aan de anderen de taak om behalve een verdachte aan te wijzen ook de ‘kroongetuige’ te ontmaskeren. Dat levert heel leuke televisie op, vindt Monic.

“Soms is het echt heel grappig en onnozel als je ziet hoe slecht mensen kijken”, zegt de actrice. “En ik vond het ook shocking om te zien hoe snel je mensen gelooft. Ik was af en toe flabbergasted over wat er gebeurde.”

Vervolg

Monic sluit niet uit dat haar presentatiedebuut een vervolg krijgt. Wellicht neemt ze in de toekomst wellicht nog wel eens een klus aan. “Dan moet ik wel weer die kriebels krijgen. Maar ik zeg nooit nooit.”

Kroongetuige is zaterdag voor het eerst te zien op RTL 4. Het deelnemersveld bestaat uit Bram Moszkowicz, Achmed Akkabi, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Tooske Ragas, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo, Thijs Zeeman en Monica Geuze.