Sport

Renault: extra personeel voor Verstappen

02-09-2017 09:35

MONZA (ANP) – Motorleverancier Renault doet er alles aan om de nieuwe motor van Max Verstappen heel te houden. De Nederlandse Formule 1-coureur krijgt vanaf dit weekeinde in de Grand Prix van Italië extra technische steun. ,, We hebben echt een paar topmensen in de garage van Red Bull geparkeerd'', zegt Cyril Abiteboul tegen de NOS. De Fransman is verantwoordelijk voor de motoren van Renault bij Red Bull.

,,Ik kan niet garanderen dat alles nu heel blijft, maar ik beloof dat we alles doen om te voorkomen dat het nog een keer misgaat. We gaan heel ver om dingen te verbeteren. Ik denk dat weinig fabrikanten dat voor een klantenteam zouden doen'', aldus Abiteboul.

Verstappen viel dit seizoen al zes keer uit. Drie keer lag de oorzaak bij problemen met de motor. De Limburger is in Monza toe aan zijn vijfde krachtbron en moet om die reden voor straf vijftien plaatsen naar achteren in de startopstelling voor de race van zondag.

Abiteboul benadrukt dat Verstappen er zelf niets aan kan doen dat hij vaker dan andere coureurs is getroffen door materiaalpech bij Renault. ,,Dat is echt toeval. Max vraagt niet te veel van de krachtbron. Hij heeft gelijk als hij zegt dat hij de motor niet stuk kan maken. Nou ja, het kan wel, maar niet in een professionele omgeving als de onze en al helemaal niet met zo'n begaafde coureur als Max. Het heeft dus niets met zijn rijstijl te maken'', aldus de Fransman, die toezegt dat de motoren van Renault in 2018 net zo snel en betrouwbaar zullen zijn als die van Mercedes en Ferrari.