Sport

Rossi al uit ziekenhuis

02-09-2017 13:12

ANCONA (ANP) – Motorracelegende Valentino Rossi is een dag na zijn dubbele beenbreukoperatie alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Dat meldde zijn team Yamaha. De 38-jarige Italiaan kreeg na een goede nachtrust in het hospitaal van Ancona al toestemming van de artsen thuis verder te revalideren. ,,Zoals ik al zei: ik ga proberen zo snel mogelijk terug te keren op de motor'', liet de negenvoudig wereldkampioen weten.

De wegracer uit de MotoGP belandde in het ziekenhuis met een gebroken rechterkuit- en scheenbeen door een val tijdens de training met een crossmotor. Artsen hebben de breuken vastgezet met een metalen pin. Hij zou drie tot vier dagen in het ziekenhuis moeten blijven, maar door zijn voorspoedige herstel mocht hij na één dag al vertrekken.

Rossi staat na twaalf grands prix vierde in het WK en kan een tiende wereldtitel wel vergeten. 'The Doctor', die dit jaar Assen in vervoering bracht met zijn overwinning in de TT, mist minstens twee races in het kampioenschap. In 2010 brak Rossi ook al eens zijn rechterbeen en hij keerde toen na zes weken terug in de MotoGP.