Entertainment

Frank Boeijen geëerd tijdens speciaal concert

03-09-2017 17:00

NIJMEGEN – Frank Boeijen is in het zonnetje gezet door artiesten als Marco Borsato, Racoon en Paul de Munnik. Tijdens een speciaal concert in Nijmegen nam Boeijen de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst.

In een overvolle Stadsschouwburg overhandigde Fons de Poel de oeuvreprijs aan Boeijen, volgens NPO Radio 5 “een pionier in de Nederlandstalige popmuziek”. Ook Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp, Sjors van der Panne en Loïs Lane traden speciaal voor Boeijen op. De zanger, bekend van nummers als Zwart wit, Kronenburg Park en Zeg me dat het niet zo is, klom ook zelf op het podium.

De jury prees Boeijens “muzikaliteit en eigenheid in tekst en muziek”. “Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert”, oordeelde de jury eerder dit jaar. Dit keer kozen Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5) en de presentatoren Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar de winnaar van de NPO Radio 5 Oeuvre Award.

NPO Radio 5 reikt de Oeuvre Award sinds 2007 uit. Voorgaande winnaars zijn onder anderen Rob de Nijs, Anita Meyer en Cliff Richard. De onderscheiding gaat naar een artiest die van grote betekenis is voor de muziek in Nederland.