Entertainment

Kledingwissel voor Froger tijdens zwemtocht

03-09-2017 15:10

AMSTERDAM – René Froger was zelfs tijdens de Amsterdam City Swim bezig met zijn outfit. De Topper, die 2 kilometer zwom om geld op te halen voor ALS-patiënten, had last van zijn wetsuit en liet dat tijdens de tocht onder handen nemen door zijn vrouw Natasja.

“Het pak zat me gewoon veel te strak”, zei René, die aankwam in een wetsuit zonder mouwen en met diepe V-hals, vlak na aankomst tegen AT5. “Mijn vrouw stond langs de kant. Die heeft een schaar gepakt, misschien wel gepikt. Nu kan ik m’n armen tenminste bewegen.”

De Amsterdam City Swim ging René niet in de koude kleren zitten. De zanger deed zo’n anderhalf uur over de tocht van 2 kilometer. “Die zwemmen we gewoon uit”, zei René vol goede moed voordat hij het water in dook. “Ik moet eerlijk zeggen, na de eerste 500 meter dacht ik: dit wordt een hele lange”, blikte hij na aankomst terug. “Maar dit is waanzinnig.”

Beau

Het zwemmen in de Amsterdamse grachten smaakt voor René naar meer. “Misschien doe ik volgend jaar weer mee. Als ik kan, zeker!”

Wie ook gebruikmaakte van de Amsterdam City Swim voor een “legaal rondje zwemmen in de grachten”, was Beau van Erven Dorens. Ook hij genoot van de tocht en het vele publiek langs de kant. “Ik kan niet al te goed zwemmen, dus ik ben af en toe even stil gaan liggen om een beetje te zwaaien.”

De presentator, die wel vaker in de grachten duikt, riep alle Amsterdammers op in “ons zwembad” te springen. “Dit is gewoon ons zwembad hier in Amsterdam. Laat je niet kisten, overal waar je wil gewoon zwemmen!”