Entertainment

Ruim 24.000 mensen naar Comic Con

03-09-2017 17:04

AMSTERDAM – Comic Con in de Amsterdamse RAI is een succes geworden. Dat zegt organisator Rafael Zawada tegen BuzzE. In totaal kwamen ruim 24.000 mensen af op het evenement voor strips, films en tv-series. Daarmee werd de doelstelling gehaald die de organisatie zich had gesteld.

Volgens Zawada was de zaterdag de drukste dag met 15.000 bezoekers. “Dat zijn de diehards”, zegt hij daarover. Die echte fans willen er als eerste bij zijn om een handtekening te scoren van hun helden.” Met ruim 9000 bezoekers was de zondag ook gezellig druk. “Er waren meer gezinnen en dagjesmensen. Die kwamen niet speciaal voor een handtekening, maar wilden gewoon zien wat we allemaal te bieden hadden.”

Wat de zaterdag waarschijnlijk ook druk maakte, was het feit dat actrice Carice van Houten alleen op die dag op Comic Con te zien was. Volgens Zawada was de Nederlandse ster uit Game of Thrones een van de blikvangers van het evenement. “Het was ook super om haar bij ons te hebben”, zegt hij. Dat geldt ook voor Pamela Anderson. De actrice, bekend van Baywatch, was een van de grote internationale sterren op Comic Con.

Vorig jaar trok Comic Con 30.000 bezoekers. Met de bijna 25.000 is Zawada meer dan tevreden. Er komt dan ook een derde editie, liet hij weten. Die wordt mogelijk nog groter dan de twee vorige edities. “Er komen niet alleen meer sterren, maar we willen ook meer activiteiten aanbieden”, legt Zawada uit. Wie er komen, is nog niet duidelijk. Wel kon de organisator melden dat de volgende Comic Con op 1 en 2 september wordt gehouden, opnieuw in de RAI.