Entertainment

Sidney Samson wil jongensdroom laten uitkomen

03-09-2017 10:16

AMSTERDAM – Sidney Samson droomde als kleine jongen van een glanzende carrière als gitarist van een rockband. “Het dj’en is eigenlijk op mijn pad gekomen en dat is ook supertof, maar ik droomde vroeger van een band als Metallica”, zegt de house-dj tegen BuzzE.

Met zijn nieuwe muzikale project Deadly Zoo hoopt Sidney alsnog als gitarist op grote podia te belanden. “Ik wil ooit op een festival als Pinkpop staan met deze band en dan echt een dikke show neerzetten.”

Vorig jaar begon het te kriebelen bij de 35-jarige dj. “Na tien jaar in de housescene wilde ik iets heel anders erbij gaan doen, echt terug naar mijn roots.” Zo kwam Sidney uit bij hiphop en dancehall. Via via leerde hij drie muzikanten kennen, met wie hij nu Deadly Zoo vormt. “Het leuke is, niets was gepland. Alles is heel organisch verlopen.”

Artiest

Deadly Zoo maakt momenteel de overgang van een act met dj naar een liveact. “Binnenkort gaan we met een band repeteren. Als we echt iets live gaan doen, dan ben ik de gitarist, nu ben ik toch nog meer de dj.” Sidney hoopt steeds meer achter zijn draaitafels vandaan te kunnen komen. “Zo kan ik aan het publiek laten zien dat ik ook echt artiest ben.”

Afscheid nemen van de dj Sidney Samson doet hij voorlopig nog niet. “Het hang natuurlijk af van hoe de dingen gaan lopen, maar voorlopig bestaat Deadly Zoo naast de dj Sidney Samson. Als ik straks vijf gigs in de week heb met Deadly Zoo, dan zal het dj’en wat meer naar de achtergrond verdwijnen.”

Drive

Dat Sidney met Deadly Zoo alsnog zijn jongensdroom achterna gaat, heeft mogelijk te maken met zijn scheiding van Eva Simons. Vorig jaar liep het huwelijk van de dj en de zangeres na twee jaar op de klippen. “Tijdens ons huwelijk cijferde ik mezelf eigenlijk een beetje weg en was ik veel bezig met haar carrière. Toen we uit elkaar gingen, had ik weer de tijd om op mezelf te focussen.”

Sidney, die tegenwoordig helemaal niet meer samenwerkt met zijn ex, kwam “uit een soort tunnelvisie”. “Je krijgt echt die drive van: nu ben ik aan de beurt. Ik kon weer honderd procent voor mijn carrière gaan.” Vluchten in zijn werk deed Sidney niet toen hij zijn stukgelopen huwelijk verwerkte, “maar muziek heeft me in die tijd zeker geholpen”. “Het was een lekkere uitlaatklep en gaf me een goed gevoel.”