Entertainment

Swift voor het eerst bovenaan Britse hitlijst

03-09-2017 14:36

LONDEN – Look What You Made Me Do is Taylor Swifts meest succesvolle single in Groot-Brittannië. De zangeres voert voor het eerst de Britse hitlijst aan. Haar nieuwste nummer kwam vanuit het niets binnen bovenaan de Top 100 Official Singles Chart.

Taylor scoorde de afgelopen jaren menig hit in Groot-Brittannië, maar nooit eerder bereikte ze de toppositie van de hitlijst. Love Story, I Knew You Were Trouble en Shake It Off kwamen niet verder dan de tweede plek. Sinds haar debuut in de Britse hitlijst in 2009 bereikte Taylor met acht singles de top vijf.

Met Look What You Made Me Do brak Taylor de afgelopen weken record na record. Zo werd het nummer, dat op 25 augustus verscheen, in de eerste 24 uur een recordaantal keren beluisterd op Spotify. De streamingdienst, waarvan Taylor bepaald geen fan is, maakte bekend dat Look What You Made Me Do op de eerste dag bijna 8 miljoen keer werd beluisterd.

Ook de videoclip bij het nummer is goed voor records. De clip, die vorige week zondag voor het eerst werd vertoond tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards, werd in de eerste 24 uur 43,2 miljoen keer opgezocht op YouTube. Daarmee streefde Taylor Adele ruimschoots voorbij. De video bij Adeles Hello werd in oktober 2015 in de eerste 24 uur 27,7 miljoen keer bekeken via de videodienst.