Sport

Verstappen tiende na inhaalrace op Monza

03-09-2017 15:27

MONZA (ANP) – Max Verstappen is na een gevecht in de achterhoede als tiende gefinisht in de Grand Prix van Italië. De Nederlandse Formule 1-rijder van Red Bull lag na een lekke band in de derde ronde helemaal achteraan en wist uiteindelijk nog tien posities op te schuiven.

De Brit Lewis Hamilton won in zijn Mercedes de race op het snelle circuit van Monza en deelde Ferrari een gevoelige tik uit. De Italiaanse renstal slaagde er voor het zevende jaar op rij niet in zijn thuisrace te winnen. Bovendien raakte kopman Sebastian Vettel de leiding in het wereldkampioenschap kwijt aan Hamilton.

De drievoudig wereldkampioen boekte de 59e GP-zege in zijn carrière. Hij startte in Monza van poleposition en reed vrijwel de gehele race onbedreigd aan de leiding. Hij zette zelfs zeven coureurs op meer dan een ronde achterstand, onder wie Verstappen.

Bottas

Hamiltons Finse teamgenoot Valtteri Bottas eindigde op 4 seconden als tweede, Vettel reed zijn Ferrari op ruim 36 seconden afstand van de winnaar naar de derde plaats. In het kampioenschap heeft Hamilton na dertien races drie punten voorsprong op Vettel.

Verstappen kreeg al vroeg te maken met tegenslag. Na een flitsende start, waarin de Limburger oprukte van plaats dertien naar acht, ging het in de derde ronde mis bij een poging de Braziliaan Felipe Massa (Williams) in te halen. De bolides toucheerden elkaar, waarbij de rechter voorband van Verstappen lek ging. Na een gedwongen pitstop kon hij de race vervolgen vanaf de laatste plaats. Na een tweede pitstop vond Verstappen de snelheid om de nodige coureurs in te halen. De tiende plaats leverde hem één punt voor het WK op.