Entertainment

Documentaire Jesse te zien op witte doek

04-09-2017 04:11

AMSTERDAM – De veelbesproken documentaire over GroenLinks-voorman Jesse Klaver is maandagavond te zien op het witte doek. De film Jesse draait om 20.00 uur in het Amsterdamse theater Carré en in nog een reeks bioscopen in de rest van het land. Na afloop van de vertoning in Carré is er een gesprek met de politicus en de maker van de documentaire, Joey Boink.

Aanvankelijk zou Jesse maandagavond te zien zijn op tv, bij BNNVARA. De omroep besloot echter na ophef over de onafhankelijkheid van de maker af te zien van de uitzending. Boink was namelijk ten tijde van het draaien van de beelden in dienst bij GroenLinks. Producent Doxy Films kocht daarop de rechten van BNNVARA terug, zodat de docu alsnog kon worden getoond aan het publiek.

Klaver ontkende in het televisieprogramma Jinek dat hij in de documentaire overkomt als een heilige. De GroenLinks-leider verwees onder meer naar een scène waarin hij zijn moeder begroet maar ondertussen met zijn hoofd bij de campagne is. Zijn "slechte kant" komt volgens de politicus dus wel degelijk in beeld.

Wie de documentaire liever thuis kijkt, kan hem voor 5 euro via Blendle kopen.