Binnenland

Uitvaart Joey Hoffmann deze week

04-09-2017 10:19

HAAKSBERGEN (ANP) – De uitvaart van Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen, die wekenlang vermist was in Turkije, zal in de loop van de week plaatsvinden. Dat bevestigt het uitvaartcentrum Startman na berichtgeving in De Telegraaf. Het centrum regelde en bekostigde de repatriëring van het stoffelijk overschot van Hoffmann uit Turkije.

De familie beschikte volgens directeur Esther Startman niet over de middelen om de repatriëring te betalen, waardoor de kans bestond dat de Turkse autoriteiten zouden overgaan tot een teraardebestelling. Door de inspanningen van het uitvaartcentrum is het stoffelijk overschot vrijdagmiddag in Haaksbergen teruggekeerd. ,,Ik heb mijn moederhart laten spreken, ik moest de familie helpen'', zegt Startman.

Zij overlegt maandag met de familie over de datum van de uitvaart later deze week.

De Haaksbergenaar reisde in juni met plaatsgenoten Björn en Derya Breukers naar Turkije. Hoffmann werd sinds 8 juli vermist. Op 14 augustus werd zijn levenloze lichaam gevonden in een opgedroogde rivierbedding. Er zijn geen aanwijzingen dat hij door geweld om het leven is gekomen. De resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak worden binnen enkele weken verwacht.