Sport

Nadal met speels gemak naar halve finale

06-09-2017 22:08

NEW YORK (ANP) – Met veel gemak heeft Rafael Nadal zich naar de halve finales van de US Open geslagen. De nummer één van de wereldranglijst liet weinig heel van de negentienjarige Andrei Roeblev uit Rusland: 6-1 6-2 6-2.

In de halve eindstrijd wacht de tweevoudig winnaar van de US Open waarschijnlijk een aanmerkelijk zwaardere klus. De Spanjaard moet het dan opnemen tegen Roger Federer of de Argentijn Juan Martin Del Potro. De 36-jarige Zwitser wil de US Open voor de zesde keer op zijn naam schrijven. De opgeleefde Federer lijkt dit seizoen bezig aan zijn tweede jeugd en won eerder dit jaar al de Australian Open en Wimbledon.

Het was even wennen voor Roeblev, de jongste kwartfinalist bij de US Open sinds de Amerikaan Andy Roddick in 2001. Daar stond hij dan, in het volgepakte Arthur Ashe Stadium met zijn grote idool Nadal aan de andere kant van het net. De Russische tiener kocht nog niet zo lang geleden dezelfde kleurrijke shirts als de Spanjaard. Zo graag wilde hij op de gravelspecialist lijken.

Roeblev, de nummer 53 van de wereldranglijst, tennist nog niet zoals zijn grote voorbeeld. De Rus verloor in de eerste set al zijn drie servicebeurten. Hij koos de aanval waar mogelijk, maar maakte te veel fouten om Nadal in verlegenheid te brengen. In de tweede set hield hij Nadal bij tot 2-2, om vervolgens vier games op rij te verliezen. Nadal gunde de Rus in de derde set uiteindelijk ook maar twee games.