Entertainment

Bam Margera pakt skaten weer op

07-09-2017 06:26

LOS ANGELES – Hij heeft het opnieuw moeten leren, maar Bam Margera is weer aan het skaten. De 37-jarige voormalige Jackass-ster worstelde lang met een alcoholverslaving.

"Ik heb vijf jaar niet geskate omdat ik een probleem in mijn botten had", zegt Margera tegen People. Het succes dat hij vergaarde met de televisieshow Jackass leidde ertoe dat de skater naar de fles greep. "Ik ging het nachtleven in, op de foto met iedereen. Ik was zo dronken elke nacht tot ik op een gegeven moment tegen mezelf zei: dit moet stoppen", aldus Margera die tegenwoordig in Barcelona woont.

Ryan Dunn en Bam Margera voerden in het MTV-programma Jackass diverse, soms levensgevaarlijke, stunts uit. De dood van Dunn in 2011 droeg bij aan het besef bij Margera dat hij zijn leven moest veranderen: "Ik dacht: waar ben ik mee bezig?".

Margera besloot te verhuizen naar Spanje, viel af en leerde opnieuw skateboarden. Ook wordt de skater binnenkort vader van zijn eerste kind, met zijn vrouw Nicole Boyd, met wie hij in 2013 trouwde. "Ja dat wordt leuk, die kleine leren skaten", sluit Margera af.