Entertainment

CBS wil serie maken van L.A. Confidential

07-09-2017 05:39

LOS ANGELES – De Amerikaanse zender CBS wil een remake in de vorm van een serie maken van de speelfilm L.A. Confidential uit 1997. Volgens Variety heeft CBS de schrijver van de serie Gotham aangetrokken om het script te schrijven.

Het is niet de eerste keer dat er een poging wordt ondernomen om de film en het verhaal om te zetten naar een serie. Kiefer Sutherland en Eric Roberts speelden in een pilotaflevering van een beoogde serie, maar die show kwam uiteindelijk nooit van de grond. CBS heeft Gotham-schrijver Jordan Harper gevraagd om het script voor de nieuwe serie te schrijven.

L.A. Confidential is een van de boeken van James Ellroy over het leven in de Amerikaanse stad Los Angeles in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. De gelijknamige neo-noirfilm uit 1997 met onder andere Kevin Spacey, Guy Pearce, Russel Crowe en Kim Basinger, werd destijds negen keer genomineerd voor een Oscar en won er twee. De film werd in 2015 opgenomen in het Amerikaanse nationaal filmarchief vanwege zijn culturele, historische en estetische waarde.