Sport

Degenkolb en Arndt kopmannen in Duits team

07-09-2017 11:55

BERLIJN (ANP) – Met John Degenkolb (Trek-Segafredo) en Nikias Arndt (Team Sunweb) als kopmannen begint de Duitse ploeg op 24 september aan de wegwedstrijd bij de WK wielrennen in Noorwegen. Arndt verschijnt tevens aan de start bij de individuele tijdrit, evenals viervoudig wereldkampioen Tony Martin en Jasha Sütterlin.

Degenkolb haakte eind vorige maand na de vierde etappe af in de Ronde van Spanje wegens bronchitis. Zijn WK-deelname is nog niet helemaal zeker. ,,Hij is op de goede weg en heeft nog wat tijd. Op dit moment zien we geen aanleiding om onze plannen met hem als kopman te veranderen'', liet sportdirecteur Patrick Moster weten.

Charlotte Becker en ex-wereldkampioene Lisa Brennauer voeren de Duitse vrouwenploeg aan. De Duitse WK-selectie telt in totaal 32 renners.

Barguil

Warren Barguil (Team Sunweb) is, met Alexis Gougeard (AG2R), toegevoegd aan de Franse ploeg. De winnaar van het bergklassement afgelopen zomer in de Ronde van Frankrijk raakte in opspraak tijdens de Ronde van Spanje. Hij negeerde teamafspraken door ploeggenoot Wilco Kelderman niet te ondersteunen nadat de Nederlander lek had gereden. De ploegleiding stuurde Barguil na de zevende etappe naar huis.

In de Oostenrijkse ploeg van drie man is Stefan Denifl de grote afwezige. De coureur van Aqua Blue Sport won woensdag nog op indrukwekkende een loodzware bergetappe in de Vuelta.