Entertainment

Weer kritiek op Aladdin-film om blanke acteur

07-09-2017 02:34

LOS ANGELES – Disney ligt opnieuw onder vuur vanwege het casten van een blanke acteur voor de live-action remake van de beroemde tekenfilm Aladdin. De 32-jarige acteur Billy Magnussen zal een blanke prins spelen die het hart van de Arabische prinses Jasmine probeert te veroveren, meldt The Wrap.

Op sociale media klonk kritiek op de nieuwe rol van een blanke prins in het verhaal. "Hebben ze zojuist Aladdin herschreven zodat er een blank personage in voorkomt?", vroeg een Twitteraar zich af. Een andere gebruiker twitterde: "Beauty and the Beast is scène voor scène nagespeeld. Maar Aladdin krijgt een blank personage die in de tekenfilm niet eens voorkwam???".

Disney kreeg eerder kritiek op de keuze voor de Britse actrice Naomi Scott als prinses Jasmine. Hoewel het verhaal van Aladdin in het fictieve land Agrabah plaatsvindt, zijn veel mensen op social media van mening dat de originele tekenfilm is gebaseerd op het Midden-Oosten en dat er daarom ook Arabische acteurs in de remake horen. Sommige fans vonden dat Scott te 'wit' is om Jasmine te zijn.

Aladdin wordt gespeeld door Mena Massoud, een relatief onbekende Egyptische acteur, die opgroeide in Canada. Will Smith speelt in de film van Guy Ritchie de rol van de Geest. Regisseur Ritchie noch Disney hebben gereageerd op de kritiek.