Entertainment

Alexis Bledel roept op tot actie na Emmywinst

11-09-2017 08:33

LOS ANGELES – Alexis Bledel heeft haar winst bij de Creative Art Emmy's aangegrepen om op te roepen tot actie. In de speech die ze gaf nadat ze een award had gekregen voor haar rol als Ofglen in The Handmaid's Tale, vroeg de Gilmore Girls-actrice aandacht voor burgerplatform Change.org.

The Handmaid's Tale vindt plaats in een dystopische toekomst waarin een religieuze elite de dienst uitmaakt, en alle vruchtbare vrouwen stelselmatig worden verkracht om kinderen te produceren. Hoofdpersoon Offred legt uit dat "niemand iets deed, totdat het te laat was". De show wil in samenwerking met Change.org een platform creëren waar mensen kunnen discussiëren over zaken die hen zorgen baren.

De Creative Arts Emmy's worden jaarlijks uitgereikt in de week voorafgaand aan de ceremonie voor de Emmy Awards. Daarbij worden vooral prijzen toegekend voor werk achter de schermen, maar komen ook enkele kleinere categorieën voor acteurs en presentators aan bod.

Zaterdag gingen er al prijzen naar onder meer de Carpool Karaoke Special en Leah Remini's docuserie Scientology And The Aftermath. Zondag waren de gastrollen en voice-overs aan de beurt. In de dramacategorie won naast Alexis ook Gerald McRaney voor zijn rol als Dr. K. in This Is Us. In de comedysectie gingen de awards naar David Chappelle en Melissa McCarthy, beiden voor hun gastrollen in Saturday Night Live. Meryl Streep won voor haar voiceoverwerk in Five Came Back, en Seth MacFarlane kreeg een award voor zijn stemmenrollen in Family Guy.