Sport

Nadal voor 3e keer tenniskoning in New York

11-09-2017 01:01

NEW YORK (ANP) – Rafael Nadal heeft voor de derde keer de titel op de US Open veroverd. De als eerste geplaatste Spanjaard was in New York in de finale veel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de nummer 28 van de plaatsingslijst. Hij zegevierde superieur in drie sets: 6-3 6-3 6-4. Nadal speelde vrijwel foutloos en kreeg in de eenzijdige partij geen enkel breakpoint tegen.

Nadal (31) kon op Flushing Meadows in 2010 en 2013 ook al met de Amerikaanse tennistrofee pronken. Hij is de zesde speler in het professionele tijdperk die (minimaal) voor de derde keer het vierde grandslamtoernooi op zijn naam schrijft. De Amerikanen Jimmy Connors en Pete Sampras en de Zwitser Roger Federer delen het record met vijf titels in New York.

Voor Nadal was het zijn tweede majorwinst dit jaar. Eerder was hij de beste in Parijs op Roland Garros. In totaal staat Nadal nu op zestien grandslamtitels. Op de eeuwige ranglijst moet hij alleen Federer (negentien majors) voor zich dulden.

Anderson (31) kwam in zijn voorgaande 33 grandslamtoernooien nooit verder dan de kwartfinales. Hij had zondag na Ken Rosewall (in 1968 in Parijs, 33 jaar en 220 dagen) de oudste speler kunnen worden die zijn eerste majortitel bemachtigde. Hij streed in zijn eerste grandslamfinale ook voor wat hij waard was, maar zijn indrukwekkende service en sterke backhand waren niet voldoende om de veelzijdige vechtjas van Mallorca voor de eerste keer in vijf onderlinge duels te kunnen verslaan.