Binnenland

Nationale actie voor Sint-Maarten op vrijdag

11-09-2017 17:37

HILVERSUM (ANP) – De nationale radio- en tv-actiedag om geld in te zamelen voor het door de orkaan Irma getroffen Sint-Maarten is vrijdag. Het evenement wordt uitgezonden vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

NPO, RTL en SBS besteden de komende week al uitgebreid aandacht aan 'Nederland helpt Sint-Maarten' van giro 5125 voor de slachtoffers.

NPO Radio 2 besteedt vrijdag vanaf 06.00 uur de hele dag in alle uitzendingen aandacht aan de actie. En op televisie (NPO1) worden de hele dag actie-updates uitgezonden. In de avond is er van 21.20 tot 22.10 uur een rechtstreekse uitzending vanuit het actiecentrum.

Steun

Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het actiecentrum en er wordt geschakeld naar locaties in Nederland en op Sint-Maarten waar ook inzamelingsacties aan de gang zijn. Doel is om Nederlanders te informeren over de situatie op het getroffen eiland en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers via het gironummer van het Rode Kruis.

,,Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen’’, zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO.