Entertainment

Jongerenjury filmfestival bekroont The Square

14-09-2017 22:44

VLISSINGEN – De jongerenjury van festival Film by the Sea in Vlissingen heeft de Youth Jury Award toegekend aan de Zweedse tragikomedie The Square. De film van regisseur Ruben Östlund viel eerder ook al in de prijzen op het festival van Cannes.

De licht absurdistiche film vertelt over museumconservator die tijdens de voorbereidingen voor een nieuwe expositie rond een vierkant met zijn eigen fouten wordt geconfronteerd. Hoofdrollen worden gespeeld door Claes Bang, Elizabeth Moss en Dominic West.

De jongerenjury prijst The Square omdat de film "een groot aantal interessante thema's benadert door middel van humor, satire, ongemakkelijke situaties en sterk gespeelde personages". De juryleden noemen The Square "onvoorspelbaar op een originele manier van vertellen, waardoor je geboeid bleef kijken. Bij een tweede keer kijken zou je nieuwe dingen ontdekken: niet alles is meteen duidelijk en dat geeft stof tot nadenken".

Nederland

The Square is binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien. De tweede prijs ging naar 120 BPM, een Frans drama over de manier waarop de Franse homogemeenschap begin jaren negentig, tijdens de uitbraak van de aids-epidemie, moest vechten voor hulp en erkenning. 120 BPM is vanaf eind september in heel Nederland te zien.

Het festival Film by the Sea duurt nog tot en met 17 september.