Entertainment

‘Nieuwsshow verhuist naar Omroep MAX’

14-09-2017 22:38

HILVERSUM – Het NPO Radio 1-programma De Nieuwsshow lijkt van AVROTROS naar Omroep MAX te gaan. Ook het populaire presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij gaat mee, schrijft de Volkskrant op basis van gesprekken met ingewijden.

De NPO vindt het volgens de krant zo belangrijk dat het programma en het duo intact blijft dat omroeppolitieke belangen moeten wijken. Normaal gesproken verhuizen alleen presentatoren naar een andere omroep maar vrijwel nooit gaat hun show mee of behouden ze hun oude tijdslot. De kwestie ligt gevoelig en zal tot veel discussie leiden op het Mediapark, verwachten betrokkenen.

In oktober wordt de nieuwe programmering van de NPO bekend. Pas dan wordt de definitieve bevestiging verwacht.

Vertrouwensbreuk

De Nieuwsshow, een van de best beluisterde programma's op Radio 1, dreigde te verdwijnen toen Peter de Bie vorige maand op non-actief werd gezet door AVROTROS. Hij zou met pensioen gaan, maar sprak tegelijkertijd met Omroep MAX over een overstap. Dat schoot bij AVROTROS in het verkeerde keelgat. De omroep sprak van een vertrouwensbreuk.

Mieke van der Weij kondigde op haar beurt aan te stoppen als ze niet meer met De Bie mocht presenteren. Omroep MAX-baas Jan Slagter liet daarna al weten dat hij de hele Nieuwsshow wil inlijven. De Bie en Van der Weij presenteren De Nieuwsshow al 21 jaar.