Buitenland

Gewonden na explosie in metro Londen

15-09-2017 09:55

LONDEN (ANP) – Door een explosie in een metrotrein in Londen zijn vrijdag mensen gewond geraakt, melden Britse media. De Britse politie zegt op op de hoogte te zijn van ,,een incident'' in het station Parsons Green in het westen van de Britse hoofdstad.

Een verslaggever van het blad Metro ter plaatse berichtte dat achter in een trein een ontploffing was geweest. Verscheidene mensen liepen rond met brandwonden in hun gezicht. Ook vulde de trein zich na het voorval naar verluidt deels met rook. Passagiers meenden dat een bom was ontploft, met paniek tot gevolg.

Een getuige zei tegen de krant Evening Standard dat de trein net de deuren had geopend toen hij een harde knal hoorde en een hete walm voelde. Ook zou hij een steekvlam hebben gezien. Daarop rende iedereen de trein uit, vertelde de man. Zeker één vrouw verklaarde in het gedrang verwondingen te hebben opgelopen.

Foto

Op Twitter circuleert een foto van een witte emmer in plastic tas waar een vlam uit slaat. De echtheid van die afbeelding is nog niet bevestigd. Volgens Metro zijn naast de hulpdiensten ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst en gewapende agenten gearriveerd bij het metrostation.

Een getuige zei tegen Reuters dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn buiten het station. Daar stonden meerdere ambulances, brandweerwagens en een helikopter. Hulpverleners droegen een vrouw weg op een brancard. Haar benen waren bedekt met een deken. Een ander slachtoffer zat op de stoep met verband om een been.