Entertainment

Ewout Genemans overnacht in sloppenwijken

19-09-2017 17:41

AMSTERDAM – Ewout Genemans trekt voor een nieuw tv-programma een aantal beruchte sloppenwijken in. De programmamaker vliegt nog deze maand naar Brazilië voor de eerste opnamen.

“Ik wil vooral weten hoe het leven in de sloppenwijken is en wat mensen moeten doen om te overleven”, vertelt Ewout aan BuzzE. Hij wil, net als in zijn programma Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel, de nacht doorbrengen in de sloppenwijken.

Of dat lukt, hangt af van de situatie ter plaatse. “We zullen ter plekke moeten proberen een slaapplaats te regelen. Bij de gevangenissen lukte dat vaak van tevoren al, dit keer zullen we meer moeten improviseren.”

Extra mooi

Ewout denkt dat een televisieprogramma maken over het leven in sloppenwijken “misschien wel meer risico’s met zich meebrengt” dan opnamen maken in beruchte gevangenissen. “Dit is toch een ongecontroleerde omgeving. Dat maakt het tricky, maar ook extra mooi om aan de kijker te kunnen laten zien.”

In welke sloppenwijken Ewout wil gaan overnachten, hangt af van afspraken die hij voor vertrek kan maken. Een lijstje heeft de programmamaker in ieder geval al klaar. “Op de Filipijnen zijn verhalen te halen, maar ook dichter bij huis zijn beruchte wijken, bijvoorbeeld bij Parijs. We willen een zo divers mogelijk programma maken.”

Ewouts avonturen moeten weer te zien zijn op RTL 5. Wanneer het programma over de beruchte sloppenwijken op de buis verschijnt, kon die zender nog niet zeggen.