Sport

Van Rijsselberghe zakt, De Geus stijgt

19-09-2017 12:26

ENOSHIMA (ANP) – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is op de tweede dag bij het WK (RS:X-klasse) in Japan gezakt naar de zestiende plaats in het klassement. De tweevoudig olympisch kampioen kwam in Enoshima, de zeillocatie voor de Olympische Spelen van Tokio 2020, in de twee races van dinsdag als veertiende en achtste over de finish.

Kiran Badloe deed het beter. Hij zat beide races goed voorin en met een zesde en vijfde plaats klom hij in de tussenstand naar de negende plek. Lilian de Geus maakte bij de vrouwen een sprong omhoog van de twintigste naar de zesde plaats. Ze zat de drie races van dinsdag bij de besten en finishte een keer als vierde en twee keer als tweede.

Van Rijsselberghe heeft bescheiden ambities op het WK. ,,Met een plek in de top tien ben ik al wel blij. Maar we gaan natuurlijk wel zwaar ons best doen en hopelijk komen we dan voorin terecht. Het gevoel zit goed en het is een mooi stukje water hier'', meldde de geboren Texelaar op de website van Team Delta Lloyd. De wereldkampioen van 2011 neemt na het WK waarschijnlijk een beslissing over zijn deelname aan Tokio 2020.

De Geus was zeer tevreden na de tweede surfdag: ,,Ik heb hier en daar misschien wel wat puntjes laten liggen, maar de scherpte was wel terug. Ik hoop hier gewoon een top drie te varen en ga zeker kijken of er meer in zit.''