Entertainment

Javier Guzman als junk in Van God los

23-09-2017 10:37

HILVERSUM – Cabaretier Javier Guzman speelt de hoofdrol in een van de nieuwe afleveringen van de serie Van God los. In de vijfde aflevering van het vierde seizoen, die op 16 oktober te zien is, vertolkt hij de rol van een junk die in een afkickkliniek een 'amour fou' begint met een aan alcohol verslaafde moeder.

Dat heeft BNNVARA zaterdag bekendgemaakt. Het is niet de eerste maal dat de cabaretier acteert; eerder was hij ook te zien in de series Bluf, Flikken Maastricht en De Co-Assistent. Andere rollen in deze aflevering van Van God los, die is geschreven en geregisseerd door Eddy Terstall, worden gespeeld door Femke Lakerveld en Cees Geel.

De Nederlandse serie Van God los kwam voort uit de gelijknamige film, die was geïnspireerd op de gebeurtenissen rond de Bende van Venlo. In de serie wordt elke aflevering een waargebeurde moordzaak gereconstrueerd. Het vierde seizoen ging maandagavond van start. Het nieuwe seizoen bestaat uit zes afleveringen.

Het volledige seizoen Van God los 4 is ook te zien op het Nederlands Film Festival, dat woensdag begon. De Deense filmmaatschappij Zentropa, opgericht door Lars von Trier, gaat een Scandinavische versie maken van de Nederlandse serie.