Sport

Bertens druipt af in tweede ronde Wuhan

26-09-2017 12:12

WUHAN (ANP) – Kiki Bertens is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan. De Nederlandse tennisster verloor in twee sets van de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 4-6 4-6.

De Wateringse leek in Wuhan weer wat van haar oude vorm te hebben teruggevonden. Ze stond voor het eerst sinds half augustus weer in de tweede ronde na een duidelijke zege op de Roemeense Monica Niculescu (6-2 6-1) in de eerste ronde. Het kwam er echter tegen Lepchenko niet uit.

In de eerste set moest Bertens bij een stand van 4-4 en 40-40 een pijnlijke linkerenkel laten behandelen. Ze speelde met een tape om het gewricht verder, maar gaf daarna wel de set prijs. In het tweede bedrijf kwam Bertens 2-0 voor, maar daarna begon het verval. Lepchenko won vier games op rij en gaf de voorsprong niet meer uit handen, al bleef Bertens ervoor knokken.

Lepchenko

Lepchenko, de nummer 76 van de wereld, boekte haar tweede overwinning op rij op een hoger geplaatste speelster. In de eerste ronde versloeg ze haar landgenote en US Open-finaliste Madison Keys.

Bertens, die de nummer 30 van de wereld is, staat in Wuhan ook ingeschreven met de Duitse Julia Görges in het dubbelspel. Afgelopen week pakte de Nederlandse in Seoul met de Zweedse Johanna Larsson aan haar zijde haar derde dubbelspeltitel van het jaar.