Entertainment

Gouden Palm-winnaar Östlund naar Nederland

26-09-2017 12:41

AMSTERDAM – Ruben Östlund, de regisseur van Gouden Palm-winnaar The Square, brengt op dinsdag 10 oktober een bezoek aan Amsterdam. De Zweed woont dan de Nederlandse première van de film bij in bioscoop Eye in Amsterdam. Dat maakte distributeur Cinemien dinsdag bekend.

Het is de tweede keer in zijn carrière dat Östlund naar Nederland komt. Eerder deed hij Amsterdam ook al aan voor de première van zijn vorige film Turist.

Het licht absurdistische The Square vertelt over een museumconservator die tijdens de voorbereidingen voor een nieuwe expositie rond een vierkant met zijn eigen fouten wordt geconfronteerd. Hoofdrollen worden gespeeld door Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West.

Onvoorspelbaar

De film is dit jaar de Zweedse inzending voor de Oscars. Behalve de Gouden Palm won de tragikomedie eerder deze maand ook de prijs van de jongerenjury op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De juryleden noemden The Square "onvoorspelbaar op een originele manier van vertellen, waardoor je geboeid bleef kijken. Bij een tweede keer kijken zou je nieuwe dingen ontdekken: niet alles is meteen duidelijk en dat geeft stof tot nadenken."

The Square draait vanaf 9 november in de Nederlandse bioscopen.