Sport

Vettel houdt hoop op wereldtitel

02-10-2017 14:26

SEPANG (ANP) – Sebastian Vettel blijft hoop houden op de wereldtitel in de Formule 1, hoewel de Duitser zijn concurrent Lewis Hamilton steeds verder ziet uitlopen. De kopman van Ferrari hield de schade zondag beperkt in de Grote Prijs van Maleisië, waarin hij van de laatste startplek opklom naar de vierde plaats aan de finish. ,,Ik ben nog steeds optimistisch, omdat ik weet dat we een snelle bolide hebben'', zei Vettel.

De viervoudig wereldkampioen begon sterk aan het seizoen en leek dit jaar de dominantie van Mercedes te kunnen doorbreken. Vettel won vier races, maar de laatste vier grands prix moest hij Hamilton steeds voor zich dulden. De Brit heeft zijn achterstand in het WK inmiddels omgezet in een voorsprong van 34 punten, met vijf races te gaan.

,,De snelheid zit er wel in, dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen'', zei Vettel. ,,We moeten nu alleen zorgen dat we afkomen van de technische problemen.'' Voor de Duitser dreigt een gridstraf voor de komende race in Japan. Zijn Ferrari raakte zondag flink beschadigd toen hij tijdens uitloopronde op de Williams van Lance Stroll botste.