Sport

Nederlandse cricketers bijna tegen wereldtop

18-10-2017 17:39

AUCKLAND (ANP) – De Nederlandse cricketers zijn dicht bij deelname aan de nieuwe ODI-League, een interlandcompetitie tussen de belangrijkste cricketlanden. De Internationale Cricketbond (ICC) heeft tijdens een vergadering in Nieuw-Zeeland besloten dat de winnaar van het World Cricket League Championship (WCL) wordt toegevoegd aan de twaalf huidige 'full member'-landen voor een nieuwe competitie met dertien teams.

Nederland staat momenteel eerste in het WCL kampioenschap met nog twee wedstrijden tegen Namibiƫ te gaan op 6 en 8 december in Dubai. Verovert Nederland deze titel dan zal het de komende jaren tegen grote cricketlanden als Australiƫ, Engeland en India spelen.

,,Een mooiere droom kunnen we niet hebben dan dat we met de grote landen mag meedoen als we de World Cricket League winnen'', reageert directeur Alex de la Mar van de Nederlandse cricketbond KNCB. ,,Voor de toekomst van het Nederlandse cricket zou dit heel veel betekenen. We gaan dan enorm grote internationale wedstrijden spelen. Maar eerst die twee wedstrijden in Dubai winnen.''