Binnenland

Nieuwe Asterix racet door Romeins Italië

18-10-2017 10:15

GILZE (ANP) – Asterix en de race door de Laars. Dat is de titel van de nieuwe strip rond de kleine Galliër Asterix en zijn dikke vriend Obelix, die donderdag in 25 landen verschijnt. De laars verwijst naar Italië, dat in de Romeinse tijd bestond uit een verzameling zelfstandige regio's.

Het is alweer het derde Asterix-boek van scenarist Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het kwam tot stand onder toeziend oog van Albert Uderzo, een van de geestelijke vaders van de stripserie. De andere bedenker, René Goscinny, overleed in 1977.

In de 'race door de laars' doen de Galliërs mee aan een door Julius Caesar bedachte wedren, waarvan de winnaar – het Romeinse span van de gemaskerde wagenmenner Coronavirus – al bij voorbaat lijkt vast te staan. Totdat Asterix en Obelix die droom komen verstoren.

Het nieuwe album wordt gedrukt in een totale oplage van 5 miljoen exemplaren, waarvan 210.000 in het Nederlands. Met dit album meegeteld zijn er sinds de eerste publicatie in 1959, 37 titels verschenen. Wereldwijd zijn er 370 miljoen Asterix-stripboeken verkocht.