Sport

Gaviria wint slotrit Guangxi, eindzege Wellens

24-10-2017 09:58

GUILIN (ANP) – Dylan Groenewegen is er na zijn ritzege van maandag niet in geslaagd de slotetappe te winnen van de Ronde van Guangxi. De Amsterdammer van LottoNL-Jumbo werd derde in de sprint die gewonnen werd door Fernando Gaviria. De Colombiaan van QuickStep had eerder al de eerste drie etappes van de Chinese rittenkoers uit de WorldTour gewonnen. De eindzege ging naar de Belg Tim Wellens. Bauke Mollema werd tweede.

In de spannende massasprint in de straten van Guilin bleef Gaviria de Italiaan Niccolo Bonifazio en Groenewegen net voor.

Wellens legde de basis voor zijn eindzege zondag in de koninginnenrit, die hij won. In het eindklassement had de Belg van Lotto-Soudal zes seconden voorsprong op Mollema. De Ier Nicolas Roche werd op elf seconden derde. Wout Poels eindigde als zevende in de laatste WorldTourkoers van dit seizoen. De winnaar van het WorldTourklassement stond al vast: de Belg Greg Van Avermaet.

De Ronde van Guangxi werd dit jaar voor het eerst verreden. De rittenkoers wordt beschouwd als de opvolger van de Ronde van Peking, die tussen 2011 en 2014 werd georganiseerd en ook deel uitmaakte van de WorldTour.