Economie

Wall Street opent met kleine minnen

25-10-2017 15:45

NEW YORK (ANP) – De beursgraadmeters in New York zijn woensdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Amerikaanse beleggers kregen net als de afgelopen dagen een flinke cijferstroom van bedrijven te verwerken. Onder meer de zwaargewichten Visa, Coca-Cola en Boeing openden de boeken, net als luchtvaart- en defensiebedrijf Northrop Grumman.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel een fractie lager op 23.440 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2565 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,1 procent omlaag, naar 6592 punten.

Visa begon met een plus van 0,7 procent. De creditcardaanbieder profiteerde ervan dat klanten vaker hun creditcards trokken. Ook viel de winst van het bedrijf hoger uit doordat het de Europese tak weer in eigen huis haalde.

Coca-Cola

Coca-Cola noteerde in de eerste handelsminuten ongeveer 1 procent in de plus. De winst van de frisdrankreus is flink toegenomen, maar de omzet ging wel omlaag.

Vliegtuigbouwer Boeing stelde zijn prognoses naar boven bij, maar werd op de beurs toch 0,5 procent minder waard. Het concern produceerde in de afgelopen drie maanden een recordaantal vliegtuigen. Ook Northrop-Grumman verhoogde zijn winstverwachting, al voor de derde keer dit jaar. Het aandeel dikte met meer dan 2 procent aan.