Economie

Betere voorwaarden voor Uber-chauffeurs

30-10-2017 09:07

AMSTERDAM (ANP) – Taxibedrijf Uber gaat de arbeidsvoorwaarden voor zijn chauffeurs verbeteren. Het bedrijf voert onder meer een wachttijdvergoeding door. Ook wordt de zogeheten annuleringstijd verkort en moet een rit van langer dan 45 minuten vooraf worden gemeld bij een chauffeur.

Passagiers die een chauffeur langer dan twee minuten laten wachten moeten daarvoor nu betalen. Verder hebben klanten nog maar twee minuten na bevestiging de tijd om een rit te annuleren. Dit was eerder vijf minuten.

Uber legde zijn oor te luister bij chauffeurs en kwam zodoende met de aanpassingen. Het bedrijf beloofde met meer verbeteringen te komen. Details daarover gaf Uber niet, anders dan dat het gaat om het verbeteren van de functionaliteit van de app.

Altijd op zoek

Uber telt in Nederland momenteel zo'n 2000 tot 3000 chauffeurs, maar is naar eigen zeggen ,,altijd op zoek" naar meer bestuurders. De aanpassingen in de voorwaarden moeten daarbij helpen potentiƫle chauffeurs over de streep te trekken.

Ook kondigde Uber een samenwerking aan met pensioenbank Brand New Day. Daardoor kunnen ze gemakkelijker een zzp-pensioen opbouwen. Chauffeurs kunnen kosteloos informatie inwinnen en betalen geen afsluitkosten.