Entertainment

Misbruiker Corey Feldman werkt in het honkbal

31-10-2017 14:04

LOS ANGELES – Acteur Corey Feldman zegt dat een van de mannen die hem als kind hebben misbruikt momenteel werkzaam is voor het honkbalteam van de Los Angeles Dodgers. Het voormalige kindsterretje deed zijn uitspraken in het programma Megyn Kelly Today op de Amerikaanse televisie.

Feldman heeft eerder al gezegd dat hij en Corey Haim, ook een acteur, misbruikt zijn door mensen uit de filmindustrie. De acteur maakte in 1985 deel uit van de groep kinderen die in de film The Goonies was te zien. Hij wil graag zijn hele verhaal vertellen en ook onthullen door wie hij is misbruikt. Hij zamelt daarvoor geld in met een crowdfundactie om een documentaire over zijn ervaringen te kunnen maken. Ook wil hij het geld gebruiken voor eventuele rechtszaken.

Corey sprak met Megyn Kelly over zijn plannen. Namen gaf hij niet, maar de acteur liet zich wel ontvallen dat een van de mannen tegenwoordig bij een honkbalteam werkzaam is. Corey legde uit dat hij pas meer kon vertellen als hij het geld, zo’n 10 miljoen dollar, bij elkaar heeft voor zijn project. “Dan heb ik ook genoeg geld voor rechtsbijstand”, zei hij erbij.

Politie

In het gesprek zei de inmiddels 46-jarige acteur ook dat hij in de jaren negentig bij de politie in Santa Barbara zijn verhaal had gedaan, maar er werd geen actie ondernomen omdat de zaken niet in het jurisdictiegebied van Santa Barbara hadden plaatsgevonden.

Verder had Corey geen goed woord over voor de media. Volgens de acteur hebben journalisten veel zaken in de doofpot gestopt. “Iedereen houdt de misbruikers uit de wind”, zegt hij dan ook. “Ik heb alles verteld aan onderzoeksjournalisten, maar die beschermen de daders.”

Het project van Corey is onder de naam TRUTH Campaign te vinden op crowdfundingsite Indigogo. Hij wil 10 miljoen dollar ophalen, maar de teller staat voorlopig pas op bijna 170.000 dollar. De actie loopt nog twee maanden.