Sport

Lazio door in Europa na eigen doelpunt Nice

02-11-2017 23:18

ROME – Lazio heeft zich verzekerd van deelname aan de knock-outfase in de Europa League dankzij een 1-0-zege op OGC Nice. Het doelpunt viel in blessuretijd. Maxime Le Marchand schoot in eigen doel. Lazio kwam door de zege uit op twaalf punten. Nice staat op zes punten in de groep waarin Vitesse en Zulte Waregem een figurantenrol vervullen.

Bij de Italianen speelde Stefan de Vrij de hele wedstrijd, Wesley Sneijder werd bij Nice na ruim een uur naar de kant gehaald. Nice heeft zes punten. Nummer drie Zulte Waregem heeft na de zege bij Vitesse (0-2) vier punten, de Arnhemmers hebben er één.

Ook Arsenal overwintert in de Europa League. De ploeg van coach Arsène Wenger liet met een veredeld B-team voor het eerst punten liggen in groep H, maar het 0-0-gelijkspel tegen Rode Ster Belgrado was genoeg voor een ticket voor de knock-outfase.

In dezelfde groep liet BATE Borisov zich verrassen door FC Köln. De 5-2-zege hield de Duitsers nog wel op de laatste plaats met drie punten. Arsenal heeft er na vier duels tien. Rode Ster volgt met vijf punten, Borisov heeft er vier.

Ook het Roemeense FCSB, voorheen Steaua Boekarest, is er na de winter nog bij. FCSB speelde thuis met 1-1 gelijk tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva en heeft tien punten. Het Tsjechische Viktoria Plzen, dat met 4-1 won van Lugano, volgt met zes punten. Hapoel heeft er vier.

Het Russsiche Zenit en het Oekraïense Dinamo Kiev zijn eveneens al zeker van een ticket voor de knock-outfase.